Werkwijze


De sleutels tot genezing of ontwikkeling zitten uiteindelijk in jezelf. Alleen kan het soms fijn zijn om wat hulp te krijgen. Zodat je de tools kan ontwikkelen die nodig zijn om deze sleutels te vinden.

Zo kan het praten met een ander als spiegel werken om tot inzichten te komen. Door in mijn praktijk samen te werken aan de totstandkoming van deze inzichten, hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan het vinden van stukjes die nog ontbreken in de puzzel van zelfinzicht.

Om tot reflectie te kunnen komen, maak ik gebruik van methodes en technieken uit verschillende psychologische richtingen. Vanuit de positieve psychologie richt ik me op de vraag hoe iemand optimaal kan functioneren en het welbevinden kan worden verbeterd. Vertrekkend vanuit de klinische psychologie probeer ik psychische spanningen te verlichten en de oorsprong hiervan te achterhalen. En door een psychoanalytische blik toe te passen, probeer ik de ontwikkeling van patronen te kunnen duiden. Door de combinatie van deze benaderingen kan gelijktijdig gewerkt worden om het emotionele, psychologische en sociale welbevinden te optimaliseren, zodat mogelijke klachten kunnen verdwijnen.