Over mij


Mijn naam is Jessica Meijer (1984). Ik ben afgestudeerd Psycholoog (BA) aan de Open Universiteit Nederland. En momenteel volg ik de master trajecten Klinische Psychologie en Levensloop Psychologie aan dezelfde universiteit.

Vanaf mijn vijfentwintigste heb ik flink gesleuteld aan mezelf. Ik was afkomstig uit een vroeg ontwricht gezin, verloor mijn vader op mijn tiende jaar, heb dat ervaren als een diepgeworteld trauma, ontwikkelde hierna een eetstoornis, die tot in mijn twintiger jaren heeft doorgewerkt. Boulimia vormde het masker waarachter ik mezelf kon verbergen en kon schuilen voor de wereld om mij heen.

Pas sinds ik dit masker heb durven afzetten en ik onder andere door het volgen van therapie ben genezen van de eetstoornis is mijn leven in een snel tempo verdiept en verrijkt. In 2013 schreef ik na het afronden van een studie Nederlandse Letterkunde (MA) de autobiografische roman Een blik Jodenkoeken. Hierin vertel ik welke rol boulimia in mijn leven had. Door het schrijven van dit boek heb ik uiteindelijk inzicht verworven in de vraag waarom die ziekte zich zo had kunnen ontwikkelen en welke functies het in mijn leven vervulde.

Na het schrijven is de weg naar ontwikkeling en zelfontplooiing gelukkig niet gestopt. In 2016 startte ik aan een nieuw traject en begon ik de opleiding tot psycholoog. Daarnaast ben ik verdergegaan met het zoeken naar mogelijkheden om mijzelf te blijven ontwikkelen en manieren om tot zelfrealisatie te komen.

Door in mijn praktijk anderen te helpen in hun zoektocht naar genezing en ontplooiing, blijf ik niet alleen zo dicht mogelijk bij mijzelf, maar hoop ik tevens een bijdrage te kunnen leveren aan deze mooie wereld.